Strict Standards: Non-static method YJisHelp::YJisItems() should not be called statically in /sata2/home/users/h181/www/www.nauklit.kr.ua/modules/mod_yjis4/mod_yjis4.php on line 61
150

Вишиванка - твій генетичний код

17 травня 2018 року українці та прихильники України в усьому світі відзначали День вишиванки, присвячений українській культурі та традиціям. Долучитись до свята, яке щороку припадає на третій четвер травня, зовсім не складно. Достатньо прийти в українській вишитій сорочці на роботу, навчання чи один із запланованих на цей день святкових заходів.

День вишиванки: історія свята

Вперше День вишиванки запропонувала відзначати одна зі студенток факультету історії Чернівецького національного університету у 2006 році. Її надихнув знайомий, який постійно носив вишиванку. Того року у вишиванки вдяглися кілька студентів та викладачів Чернівецького університету, тепер це свято набуло міжнародних масштабів.

Сьогодні масштаби поширення традиції носити вишиванку вражають: такого розмаїття вишиванок, як у третій четвер травня, ви не побачите ніде.

У цей день організовують цікаві конкурси у мережі, наприклад, "Найкраща вишиванка" або "Найкраще фото" у вишиванці. Фото у вишиванках викладають у мережу не лише жителі України, а й далеко за кордоном.

До свята долучилися також учні та викладачі НВО №18.

 

 

Scroll to Top