Strict Standards: Non-static method YJisHelp::YJisItems() should not be called statically in /sata2/home/users/h181/www/www.nauklit.kr.ua/modules/mod_yjis4/mod_yjis4.php on line 61
150

Науковий пікнік

11 жовтня 2021 року в ліцеї "Науковий" до 40 річниці закладу відбулося грандіозне дійство, вперше в нашій історії, "Науковий пікнік".

З метою популяризарції серед школярів вивчення природничих наук було представлено локації двох методичних об'єднань: природничого та фізико-математичного.

Вчителі разом з учнями представили цікаві досліди та демонстрації.

Мажара А.О. занурила дітей в глибину хімічної науки, показавши цікаві хімічні досліди.

Гальчук Р.В. спільно з центром туризму познайомили учнів з прекрасним світом подорожей і дали змогу стати їх учасниками.

Якушенко О.В. зацікавила дітей будовою вулкану та світлинами найбільших вулканів світу та демонструвала це на власноруч виготовленій моделі вулкану.

Дмитренко А.О. та Харитонова Ю.В. організували цікаву подорож руслом крові людини, використовуючи застосунок Mozabook. За допомогою мікроскопа дослідили будову клітин. В доступній формі дітям було донесено та показано, як встановлюють лікарі групи крові людини.

Вчитель Хохлова І.М. разом з учнями провели ряд експериментів, які розкрили цікавинки повсякденного життя. Зокрема, показали циркуляцію води у рослині за допомогою фарбників, розглянули вирощений гриб "Мукор" під мікроскопом, погралися з речовиною, яка може бути твердою та рідкою одночасно ("неоньютонівська речовина"), виконали дослід "Змії Фараона" з використанням таблеток глюконату кальцію, довели двома дослідами, що чіпси надмірно насичені жирами та шкідливі для організму.

Яковлєва Л.М. та Гуненко Т.В. організували виставку моделей космічних апаратів та літаків, які знаходяться на озброєнні української армії.

Вчителі інформатики Ніколайченко Н.В. та Ткаченко В.В. продемонстрували учням можливості використання смартфонів на уроках інформатики, розповіли про додатки Futirio та Quiver. Діти були вражені результатами роботи з доповненою реальністю.

Вчителі математики Жосан О.М., Рябоконь Є.Ф., Цима С.В.провели математичну гру "Хто не зіб'ється", змагання на складання "кубика-рубіка", математичний фокус "Відгадай рік народження ".

Завдяки майстрам виробничого навчання Резчикову О.Г. та Нетребенку С.М учні дізналися про будову вантажного автомобіля та особливості вивчення автосправи в закладі.

Учням були показані захоплюючі досліди, які сприяли розвитку інтересу до вивчення фізики, хімії, біології, географії, астрономії, математики та інформатики. Діти мали змогу самостійно долучитися до експериментів, отримавши величезне задоволення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top