Strict Standards: Non-static method YJisHelp::YJisItems() should not be called statically in /sata2/home/users/h181/www/www.nauklit.kr.ua/modules/mod_yjis4/mod_yjis4.php on line 61
150

Пам’ятна дошка вчителю молодших класів Валерію Едігею

На фасаді наукового ліцею відкрили пам’ятну дошку вчителю молодших класів Валерію Едігею. Він розробив методику навчання читанню, яку нині використовують в Україні та світі.

Методика, розроблена Валерієм Едігеєм дає високі результати – якість та швидкість читання – не окремих дітей, а в усього класу. Відомі його навчальні посібники: "Вчись читати малюк", "Читати – це справді цікаво", "Нове читання". Вправи, розроблені вчителем, не тільки розвивають навички читання, а ще й враховують психологічний підхід до дітей і через це учні досягають високих результатів".

Освітня реформа "Нова українська школа" наслідує Едігея, бо в її основі є поєднання навчання з індивідуальним психологічним підходом до дітей. Всі напрацювання, які він створив 20 років тому, те, що він щоденно використовував у своїй практиці сьогодні розповсюджується, не тільки в Україні, а й у світі.

Валерій Едігей працював у наковому ліцеї (тоді школі №18 Кропивницького) 11 років. "За життя вчителя його праці не були широко розповсюджені.

Scroll to Top