Strict Standards: Non-static method YJisHelp::YJisItems() should not be called statically in /sata2/home/users/h181/www/www.nauklit.kr.ua/modules/mod_yjis4/mod_yjis4.php on line 61
150

Міжнародний день захисту прав людини

Щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини. Декларація стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини.
1989 року ООН прийняла окремий документ під назвою «Конвенція про права дитини». Конвенція - це міжнародна угода. У ній держави беруть зобов'язання дотримуватись прав кожної дитини. І наша держава також підписалася під цим документом, а значить - пообіцяла світові піклуватися про своїх маленьких громадян. А як маленькі громадяни знають свої права й обов’язки ми дізналися під час проведення пізнавальних та інформаційних зустрічей із учнями початкової ланки нашого закладу. Діти мали можливість розповісти, що вони знають про свої права, відгадати кросворд на правову тематику та взяти участь у «Казковій правовій вікторині», де на прикладі героїв відомих казок спробували розглянути статті Конвенції про права дитини.

Scroll to Top