Strict Standards: Non-static method YJisHelp::YJisItems() should not be called statically in /sata2/home/users/h181/www/www.nauklit.kr.ua/modules/mod_yjis4/mod_yjis4.php on line 61
150

29 серпня - День пам'яті захисників України

29 серпня, відзначається День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення.

 Бої за важливий стратегічний об’єкт Донбасу - місто Іловайськ - тривали з середини серпня. Українським військовим майже вдалося відвоювати місто, але тут втрутилася російська армія.
У ніч з 23 на 24 серпня 2014 року відбулося наймасштабніше пряме вторгнення збройних сил країни-агресора на територію України. 

28 серпня становище наших військових стало критичним. Між керівництвом АТО та Генштабом ЗС РФ відбулися переговори щодо надання гарантій безпечних гуманітарних коридорів для виходу з оточення українських військових за узгодженими маршрутами.

29 серпня було запропоновано підконтрольним Росії незаконним збройним формуванням відкрити для українських військових гуманітарний коридор, яким би вони могли вийти з оточення. Насправді «зелений коридор» став для наших військових справжньою дорогою смерті, адже тоді загинуло чимало українських військових.

У День пам’яті захисників України приспускають Державний Прапор України на спорудах органів влади, державних підприємств, установ і організацій.

 29 серпня о 10:00 будо оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання на вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
 
Учні закладу вшанували пам'ять військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
 
(за матеріалами сайту https://www.ukrinform.ua/)
 
 
 
 
 
 
 
Scroll to Top