Strict Standards: Non-static method YJisHelp::YJisItems() should not be called statically in /sata2/home/users/h181/www/www.nauklit.kr.ua/modules/mod_yjis4/mod_yjis4.php on line 61
150

Наша мова солов'їна

Найбільше і найдорожче добро
в кожного народу – це його мова
Панас Мирний

Кожна епоха дарує людству нові винаходи й відкриття. Але найбільшим було письмо. Писемні знаки дали людям можливість зберегти істинне знання. Адже саме завдяки написаному слову люди збагнули світ і своє місце в ньому.

Рідна мова – та, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями. «Без мови немає народу, як сонця без сяйва й тепла»,- казав С. Шелунін.

На передодні свята, в рамках місячника, який проходить в закладі до Дня писемності та української мови,  бібліотекарі закладу разом з помічницями ученицями 7-Г класу провели для учнів 2-В (7 листопада) та учнів 4-А класу (8 листопада) свято «Наша мова солов’їна». Діти дізналися багато цікавого, приймали участь в іграх і конкурсах, відповідали на запитання вікторини. Під кінець свята було нагородження найактивніших учасників, а також всі отримали пам’ятні сувеніри.

Scroll to Top