Strict Standards: Non-static method YJisHelp::YJisItems() should not be called statically in /sata2/home/users/h181/www/www.nauklit.kr.ua/modules/mod_yjis4/mod_yjis4.php on line 61
150

Чорнобиль – наш вічний біль

Чорнобиль – наш вічний біль

Пилить ще атомний реактор, дає взнаки

Та катастрофа, проклята АЕС.

Це мука, плач і крик, і спадок на віки…

Так людство платить за прогрес…

26 квітня 1986 року – одна з найтрагічніших дат в історії людства: на четвертому блоці Чорнобильської атомної електростанції за 110 кілометрів від столиці України Києва, майже в центрі Європи, сталася аварія, яку обґрунтовано кваліфікують як найбільшу в світі техногенну й екологічну катастрофу.

26 квітня бібліотекар закладу Лариса Анатоліївна провела для учнів 9-В класу годину спілкування «Чорнобиль – наш вічний біль». Присутні дізналися багато фактів про аварію на ЧАЕС та переглянули документальний  фільм «Чорнобильська трагедія – біль України».

         Майбутнє підкоряється людині тоді, коли вона здатна глибоко і всебічно осмислювати минуле і вміти отримувати уроки з допущених помилок і прорахунків, шукати нових засобів вирішення завдань. З цього погляду Чорнобильська катастрофа, котра застала нас зненацька, виявивши нашу низьку готовність до екстремальних ситуацій, поки що мало чого нас навчила.

Своїм відлунням Чорнобильська катастрофа спонукає до пильності. Вона знову і знову примушує замислитися на тим, що науково-технічний прогрес не тільки дає сучасній людині засоби, щоб досягти намічених цілей на шляху цивілізованого поступу, а й вимагає  знаходити запобіжники, котрі дають гарантії безпеки.

 

Чорнобиль кличе людство до консолідації заради власного порятунку.

 

 

Scroll to Top