Strict Standards: Non-static method YJisHelp::YJisItems() should not be called statically in /sata2/home/users/h181/www/www.nauklit.kr.ua/modules/mod_yjis4/mod_yjis4.php on line 61
150

Місячник української писемності і мови

«Найбільше і найдорожче добро кожного народу —
 це його мова, ота жива схованка людського духу,
його багата скарбниця, в яку народ складає і
 своє давнє життя, і свої сподівання, роздуми,
досвід, почування».
Панас Мирний

9 листопада українська громада відзначає велике духовне свято — День української писемності і мови, що яскраво засвідчує багатолітній тернистий шлях розвитку рідного слова і його безсмертних творців.

Мова — це велике національне надбання, коштовний скарб із могуття інтелекту і криці моралі, це пісня душі, покладена на слова. У ній досвід, мрії і сподівання мільйонів людей, об'єднаних в єдине ціле — народ.

Протягом листопада в ліцеї проходить місячник присвячений Дню української писемності і мови. Бібліотека навчального закладу брала активну участь у проведені заходів. Так 6 листопада бібліотекар Світлана Миколаївна разом з ученицями 6-Г класу Вікою Марченко і Настею Мартиновою, провели для учнів 3-В класу свято «Ми українці велика родина, мова і пісня у нас солов’їна». Молодші школярі дізналися багато цікавого, відповідали на запитання вікторини, відгадували загадки, виконували різні завдання. Бібліотекар зробила огляд книжкової викладки «Рідна мова – диво калинове».

 

20 листопада бібліотекар закладу разом з учнями 1-А класу Лізою Смірновою та Данилом Сібігатуліним, та ученицями 6-Г класу Вікою Марченко і Настею Мартиновою підготували і провели годину патріотичного виховання «Наша мова калинова, в рідній школі рідна мова» для учнів 10-Б класу, яка присвячена українській мові та річниці Революції Гідності та Свободи. Захід супроводжувався відео кліпами за цією темою.

 

День української писемності та мови став святом, яке гуртує усіх нас – на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадянського світогляду. Кожен народ відбувся тоді, коли усвідомив себе у рідному слові.

Для кожного народу дорога його мова, а нам, українцям, найближча до серця – українська. Так давайте ж разом вивчати, зберігати та примножувати українську мову, і нехай нашому роду ніколи не буде переводу.

Scroll to Top