Strict Standards: Non-static method YJisHelp::YJisItems() should not be called statically in /sata2/home/users/h181/www/www.nauklit.kr.ua/modules/mod_yjis4/mod_yjis4.php on line 61
150

Звіт Ради по харчуванню учнів

Звіт

 за І півріччя 2018 року роботи Ради по харчуванню

На виконання наказу управління освіти Міської ради м. Кропивницького

№ 555/0 від 17 серпня 2018 року «Про організацію харчування учнів та

вихованців навчальних закладів м. Кропивницького на 2018/2019н.р.» в закладі

організоване харчування учнів 1-11 класів та затверджений склад та план роботи

Ради по харчуванню, що контролює організацію харчування учнів.

 

Рада по харчуванню здійснює   систематичний контроль за організацією харчування, проводить періодичні перевірки роботи харчоблоку, дотримання санітарно-гігієнічних норм, правильність збереження і терміни реалізації продуктів харчування, правильність закладки продуктів харчування, дотримання рецептури і технології приготування страв. Результати перевірок оформляються актом встановленої форми і подаються директору закладу для ознайомлення та прийняття заходів адміністративного впливу для виправлення недоліків.

За звітний період І півріччя 2018 року Радою по харчуванню  проведена робота щодо контролю за організацією харчування учнів. А саме:  13 вересня 2017 р. було здійснено перевірку санітарного стану харчоблоку, умови зберігання продуктів. В результаті перевірки було встановлено, що всі продукти харчування зберігаються в належних умовах. Температурний режим в холодильному обладнані відповідає нормі, всі продукти промарковані і мають відповідні сертифікати, наявний журнал бракеражу продукції. Дотримано умови зберігання харчових продуктів, сипучі продукти зберігаються на стелажах, в холодильниках товарне сусідство дотримане. 5 жовтня 2018 р. було здійснено перевірку наявності миючих та дезенфікуючих засобів та інвентаря для прибирання. Санітарний стан харчоблоку та допоміжних приміщень відповідає вимогам. Харчоблок укомплектовано необхідним інвентарем для прибирання та дезінфікуючими засобами. Правила миття посуду дотримуються. Один раз на місяць проводиться генеральне прибирання. В корпусі №1 не працює посудомийна машина. 9 листопада 2018 р. було здійснено перевірку строків реалізації та зберігання продуктів.

В ході перевірки було встановлено, що строки реалізації та зберігання сирої та готової продукції відповідають термінам реалізації. Дотримуються санітарні норми і правила товарного сусідства, температурний режим. Продукти, в яких закінчився строк реалізації, списуються. Комора оснащена необхідним обладнанням, меблями, інвентарем, засобами вимірювання. Стелажі, шафи для зберігання продуктів харчування підняті від підлоги на 15 см для забезпечення можливостей прибирання. Для продуктів, які швидко псуються, використовується холодильне обладнання. Для молочних та м’ясних продуктів передбачено окреме холодильне обладнання. Картопля та інші овочі зберігаються у спеціально відведеному приміщенні на спеціальних стелажах. Умови зберігання овочів відповідають санітарним нормам. Заборонені продукти відсутні. Термін придатності всіх продуктів відповідає нормі. Температурний режим відповідає нормі. 23 листопада 2018 р. біло здійснено перевірку виконання норм харчування та строки реалізації та зберігання продуктів На час перевірки виконання норм харчування в їдальнях корпусу №1 і №2 було встановлено, що кухарі дотримуються встановлених норм закладки продуктів згідно нормативної бази та примірного меню затвердженим СЕС. Але норми харчування на одного учня на деякі продукти недостатні. Строки реалізації та зберігання сирої та готової продукції відповідають термінам реалізації. Продукти, в яких закінчився строк реалізації, списуються. Відходи зберігаються у відрі з кришкою.

5 грудня 2018 р. було здійснено перевірку дотримання режиму харчування учнів. Комісія в ході перевірки встановила, що учні снідають та обідають відповідно до встановленого графіка. Приготовані страви відповідають тим, що вказані в меню. 19 грудня 2018 р. було здійснено перевірку дотримання учнями правил особистої гігієни.  Учні дотримуються правил особистої гігієни. Миття рук проводиться перед прийомом їжі та після з використанням мила та паперових рушників.

Scroll to Top