Strict Standards: Non-static method YJisHelp::YJisItems() should not be called statically in /sata2/home/users/h181/www/www.nauklit.kr.ua/modules/mod_yjis4/mod_yjis4.php on line 61
150

Молодь обирає здоров'я

«Люди не вмирають. Вони вбивають самі себе»
Сенека

Здоров'я – одне з основних джерел радості, щасливого та повноцінного життя. Здоров'я – це стан життя і діяльності людини за умови відсутності хвороб, фізичних дефектів, психологічне, соціальне і духовне благополуччя.

Поріг ХХІ століття людство переступило з низкою жахливих хвороб. Особливо небезпечні ВІЛ (вірус імунодефіциту людини) і його кінцева стадія СНІД( синдром набутого імунодефіциту). СНІД – особливо небезпечна хвороба, смертельна для людини.
З 1988 року 1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом, що слугує справі зміцненню організованих зусиль у боротьбі з пандемією, яка поширюється у всіх регіонах світу.

У всьому світі 1 грудня говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія. Згадують і оплакують тих, хто вже помер або смертельно хворий, говорять про масштаби трагедії і про те, що ця чума ХХ, а тепер вже і ХХI століття загрожує існуванню людства…
Сьогодні і шкільна бібліотека провела годину-спілкування «Молодь обирає здоров’я» з учнями 9-Г класу. Учениці цього класу, які є членами активу бібліотеки, Смірнова Ліза і Тетерева Марія розповіли присутнім багато корисної інформації про ВІЛ та СНІД. Під час заходу учні переглянули відео по цій темі: «1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом», «СНІД – повинен знати кожний» та відео презентацію «Зупинимо СНІД, поки він не зупинив нас». Провели обговорення отриманої інформації.

Хай буде все побачене – побаченим,
Хай буде все пробачене – пробаченим,
Хай буде вік прожито як належить,
Від здорових звичок це залежить.
Нехай не слабне твоя воля -
В твоїх руках майбутня доля!

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top