Strict Standards: Non-static method YJisHelp::YJisItems() should not be called statically in /sata2/home/users/h181/www/www.nauklit.kr.ua/modules/mod_yjis4/mod_yjis4.php on line 61
150

Місячник української писемності і мови

Кожному у дар Божий дана мова. Всі живі створіння на Землі спілкуються між собою: одні - мовою жестів, інші - мовою звуків. Лише нам, людям, найдосконалішим із мешканців Землі, було даровано можливість спілкуватися за допомогою мови. Саме завдяки їй ми можемо порозумітися, переказати свої почуття, переживання. За допомогою мови ми бережемо свою історію, передаємо нащадкам неоціненні скарби свого минулого і сучасного. 

Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.
У листопаді проходить місячник української мови присвячений Дню української писемності та мови. Безліч заходів відбулися в навчальному закладі по цій темі. Шкільна бібліотека не залишилася осторонь і провела заходи для різних вікових категорій.
Так 14 листопада для учнів 3-Б і 4-Г класів бібліотекар разом з членами активу бібліотеки ученицями 7-В класу провели свято української мови «Ми українці велика родина, мова і пісня у нас солов’їна». Діти дізналися багато цікавого, а також відповідали на запитання вікторини, відгадували загадки, доповнювали прислів’я. бібліотекар зробила огляд книжкової викладки «Рідна мова – диво калинове». В цей же день разом з членами активу бібліотеки ученицями 9-Г класу провели виховну годину «День української писемності» для учнів 5-Г класу. На заході використовували мультимедійні засоби: перегляд презентації «9 листопада – День української писемності та мови» та відео кліпи про мову. Також присутні прийняли участь у бліцтурнірі «Про мову жартома».
17 листопада бібліотекар разом з ученицями 9-Г класу провели годину патріотичного виховання «Наша мова калинова, в рідній школі рідна мова» для учнів 9-Г класу, яка присвячена українській мові та річниці Революції Гідності та Свободи. Захід супроводжувався відео кліпами за цією темою.
Зараз не тільки наша мова, а й наша батьківщина переживає важкі і складні часи. Нам приходиться доводити всьому світу своє право бути вільними, право вирішувати самим свою долю. Та попри все ми віримо, що правда на нашому боці, а де правда, там і Бог, а значить і перемога. І ми обов’язково побудуємо нову європейську Україну, з новими правдивими законами, заживемо по-новому, вільно і щасливо, бо інакше і бути не може.

Бібліотечний урок у 3 – Б класі

«Ми українці- велика родина, мова і пісня у нас солов’їна»

Scroll to Top