Strict Standards: Non-static method YJisHelp::YJisItems() should not be called statically in /sata2/home/users/h181/www/www.nauklit.kr.ua/modules/mod_yjis4/mod_yjis4.php on line 61
150

Зустріч з олімпійцем Дмитром Яковенко "Стрибок до успіху"

З метою популяризації спорту, здорового способу життя та олімпійських цінностей було організовано зустріч з олімпійцем «Стрибок до успіху». Дмитро Яковенко є майстром спорту з легкої атлетики, триразовим чемпіоном України зі стрибків у висоту серед дорослих. Він є випускником нашої школи, а цього року представляв Україну і Кіровоградську область на XXXI літніх олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро, Бразилія.

 

 



На початку зустрічі другокласники ознайомилися з історією проведення церемонії відкриття Олімпійських ігор, вимогами до спортсменів, а також олімпійськими видами спорту та олімпійською символікою. Учні з захопленням переглянули відео організації сучасних олімпійських ігор та участі української збірної команди на літніх Олімпійських іграх в цифрах та фактах.



Зустріч з легкоатлетом пройшла у форматі запитання-відповідь. Учні-«журналісти» цікавилися шляхом становлення Дмитра як спортсмена, режимом тренувань та підготовки до змагань (а також переглядали відео тренувань та виступів з особистого архіву спортсмена). Учні також активно задавали питання стосовно раціону харчування спортсмена та небезпеками травмувань, які можна отримати під час занять легкою атлетикою.



Дмитро також продемонстрував нагороди, які отримав на світових чемпіонатах з легкої атлетики у Чебоксарах (2014 р.), Пекіні (2015 р.) та Ріо-де-Жанейро.



На завершення заходу учениця 2-Б класу Дегтяренко Уляна подарувала Дмитру танець, а учениця 2-В класу Савченко Поліна виконала музичний твір на скрипці.


Scroll to Top