Strict Standards: Non-static method YJisHelp::YJisItems() should not be called statically in /sata2/home/users/h181/www/www.nauklit.kr.ua/modules/mod_yjis4/mod_yjis4.php on line 61
150

День Гідності та Свободи

 

Він і подумати не міг,
Що станеш ти його героєм.
Майдане мій! Ти переміг
Щонайдорожчою ціною!

 

 

21 листопада – весь український народ відзначає 3 річницю Революції Гідності.
По всій країні проходять заходи присвячені подіям, які ввійшли в історію України як приклад нескореності і прагнення народу до кардинальних змін.


Також у навчальному закладі проходить місячник української писемності та мови. Тож і бібліотекар закладу Світлана Миколаївна та учениці 11-А класу Аня Задоя і Христина Дудіна саме 21 листопада провели для учнів 11-х класів урок мужності «День Гідності та Свободи», на якому розповідали присутнім про роль української мови в державотворенні нашої країни, про визнання державної мови головним пріоритетом в патріотичному вихованні народу, про історичне минуле мови та про події 3-річної давнини, які стали початком боротьби за справедливість та європейське майбутнє України.


Зараз не тільки наша мова, а й наша батьківщина переживає важкі і складні часи. Нам приходиться доводити всьому світу своє право бути вільними, право вирішувати самим свою долю. Та попри все ми віримо, що правда на нашому боці, а де правда, там і Бог, а значить і перемога. І ми обов’язково побудуємо нову європейську Україну, з новими правдивими законами, заживемо по-новому, вільно і щасливо, бо інакше і бути не може.

Не ділімо цю землю,
Не ділімо це небо,
Не ділімо хатини
Й сім'ї не ділімо!


Бо ми - браття, єдині
В українському слові,
В українськім коріння,
В українській любові!

Scroll to Top