Strict Standards: Non-static method YJisHelp::YJisItems() should not be called statically in /sata2/home/users/h181/www/www.nauklit.kr.ua/modules/mod_yjis4/mod_yjis4.php on line 61
150

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

Книги – морська глибина:

Хто в них пірне аж до дна,

Той хоч і труду мав досить,

Дивнії перли виносить.

 

Так писав про скарбницю духовної культури – книгу – І. Франко. Без книг ми не можемо уявити життя на землі. Адже, як висловився Т. Шевченко, книга потрібна людині, як хліб насущний.

Жовтень особливий для усіх навчальних закладів. Саме в жовтні проходить Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. В цьому році він проходить під гаслом «Книга і читання – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів» і головна мета його: популяризація книги та бібліотеки, виховання любові до читання.

Протягом місяця бібліотекарі закладу проводять різноманітні заходи по цій темі. Робили огляди біля книжкових полиць «Чарівний світ казки», «Ми любимо і знаємо ці книжки», «Я раджу прочитати своїм ровесникам». З учнями 6-х класів провели годину спілкування «Сила книги – безмежна» та віртуальну екскурсію світом «Пам’ятники книгам».

Для найменших читачів, учнів 1-х класів організували екскурсію-знайомство «Подорож Книжковим містом», де розповіли дітям про бібліотеку, правила користування книгою та бібліотекою, діти розгадували загадки та відповідали на запитання казкової вікторини. А також провели для читачів книгозбірні презентацію нових надходжень біля книжкової виставки «Зупинись на хвилинку, Подивись на новинку».

Місячник продовжується. Ще багато цікавих заходів заплановано. Запрошуємо наших читачів частіше відвідувати нас, адже бібліотека – добрий чарівник, до якого приходять, ледь навчившись читати.

Школа починається із книги, з бібліотеки. В. Сухомлинський сказав, що шкільна бібліотека – це кабінет

№ 1, все найцікавіше починається з бібліотеки.

 

Scroll to Top