Strict Standards: Non-static method YJisHelp::YJisItems() should not be called statically in /sata2/home/users/h181/www/www.nauklit.kr.ua/modules/mod_yjis4/mod_yjis4.php on line 61
150

Міжнародний День авіації і космонавтики

12 квітня в Кіровоградській льотній академії Національного авіаційного університету до Міжнародного Дня авіації і космонавтики  проводилася Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених і курсантів, в рамках якої проводилися ІТ- і Еко-фестиваль.  


Активну участь у цьому заході взяли учні й нашої школи під керівництвом вчителя фізики та інформатики Мажари О. В.


На цьому заході наша школа приєдналась до Екологічного альянсу взаєморозуміння  (ЕКО- Альянс 4.0) та Інформаційно - технологічного (IT- Альянс 4.0)  альянсу, підписавши «Угоду  про створення екологічного Кластера Центрального регіону в концепції сталого розвитку «Кластер Еко-Альянс 4.0»»,  ініціатором створення яких виступив  начальник КЛА НАУ Неділько С.М. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Одночасно в головному навчальному корпусі ВНЗ відбулися одразу два фестивалі: IT та ЕКО.
Учасники першого вивчали новинки техніки і технологій, дивилися відповідні презентації і стенди, збирали роботів і керували їх боями, грали в комп'ютерні ігри та багато іншого. Учасники другого – знайомилися з екологічними проектами і технологіями, слухали доповіді та виступи, брали участь у майстер-класах.


На Еко-фестивалі вперше в цьому році було проведено секцію: Екологічні проблеми сучасності на шляху до сталого розвитку, на якій учні нашої школи виступили з проектною роботою «Проблема утилізації ртутьвмісних  побутових відходів», ознайомивши учасників секції з актуальністю цієї проблеми та шляхами її вирішення.


На ІТ - фестивалі  було представлено спільну розробку, програмованого робота «Сортувальник багажу» студентів КЛА НАУ (керівник Задорожна Оксана) та учнів НВО №18 (керівник Мажара О.В). Учні та студенти провели показовий майстер-клас по керуванню роботом, розповіли про особливості програмування автономних роботів. 


Разом з фанатами робототехніки з Нової Праги (директор Митленко Л.О.) та гуртком «Технічне конструювання» Комунального закладу "Кіровоградський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді" (керівник гуртка Калашник Ю.О.) відвідали відкриття Інтерактивного музею-літака АН-24, здійснили віртуальний політ над м. Кіровоград, познайомилися з кабіною пілотів. 


День пройшов яскраво, барвисто, інтенсивно і з величезною користю як для всіх, хто взяв участь у численних заходах, так і для тих сфер діяльності, на які орієнтувався: для авіації, космосу, IT-технологій та екології. Всі учні отримали сертифікати учасників IT та ЕКО – фестивалів.

Участь у таких заходах сприяє зміцненню зав’язків між навчальними закладами, а також дає можливість показати нові здобутки, обмінятися новим ідеями та враженнями.

 

 

 

Scroll to Top