Strict Standards: Non-static method YJisHelp::YJisItems() should not be called statically in /sata2/home/users/h181/www/www.nauklit.kr.ua/modules/mod_yjis4/mod_yjis4.php on line 61
150

Українські вечорниці

Україна… Рідний край… Золота, чарівна сторона. Земля, рястом заквітчана, зелом закосичена. Скільки ніжних, ласкавих слів придумали люди, щоб висловити свою любов до краю, де народились.
З давніх-давен линули по світу слова про Україну, про щирий і працьовитий народ, про її гаї зелені, про тихі ріки та озера. Наша Україна славиться великими традиційними святами та обрядами.


Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові, доброти до української спадщини повертається до традицій свого народу. Узимку, коли завершувалися роботи частішали дівочі та парубочі гуляння.

 


Відтворили українські вечорниці в ніч на Андрія бібліотекар навчального закладу Світлана Миколаївна Кудря разом з керівником гуртка «Малі театральні форми» ЦДЮТ "Надія" Ігорем Юрійовичем Ілючеком. 18 грудня запрошені учні 5-их класів мали змогу відчути дух українських гулянь.


В бібліотеці прикрасили українську світлицю, юні гуртківці показали традиційні вечорниці з ліпленням вареників та гаданням. В давнину на вечорницях господиня пригощала всіх варениками з сиром, які готували всі дівчата та узваром. Не обійшовся без вареників і це свято. Ними пригощали і всіх присутніх.

 


Всім дуже сподобався захід.


Ну от і закінчилися вечорниці. Добре, що ото діти наші повертаються до минулого. Рідними будуть їм батьківські пороги, і люди, і пам'ять. В людині повинно щось жити високе та святе.

Scroll to Top